Saturday, March 10, 2012

Fischeri male Eesti meistrivõistlused

10. märtsil toimus Tartus klubis Trehv Fischeri male Eesti meistrivõistlused. Kohale tuli 20 maletajat, mida on 8 võrra rohkem kui eelmisel aastal Tallinnas. Tiitlikaitsja Uku Valner läks kahjuks hommikul vale bussi peale ja maandus ühes teises Eestimaa paigas, kus mängiti palju igavamat mängu.

Turniir toimus mängude portaali vint.ee 5. sünnipäeva raames ja peakorraldajaks oli Marten Meikop, kes lubas turniiri enam mitte korraldada, kui tuleb alla 10 osaleja. Õnneks või kahjuks tuleb Martenil nüüd missiooni jätkata.

1. Siim Kanep [6p], 2.-4. Toomas Lott, Pavel Vorobjov, Martin Grosberg [5p].

Järjestus, tabel ja tulemused

Voorudes mängitud algseisud (igas voorus mängiti erinevat seisu (kõikidel laudadel sama), algseis loositi arvutiga juhuslike arvude generaatori abil):

1. voor: 2. voor : 

3. voor:  4. voor:  

5. voor:   6. voor:  

7. voor:  


Kuigi vangerdamine on Fischeri males veidi harjumatu, on reeglid üsna lihtsad: meeles tuleb pidada et pärast vangerdamist peavad kuningas ja vanker asuma samadel lõpuruutudel, mis tavalises males. Samuti kehtivad üldtuntud piirangud: vangerdada ei saa, kui kuningas on tules, läbib tule all oleva ruudu või kui kuningas või vastav vanker on juba käinud ja loomulikult ei tohi hüpata üle teistliiki nuppude. Näiteks teise vooru seisu korral saab valge vangerdada liputiivale ja must kuningatiivale, kui on vabastatud vastavad vahepealsed ruudud:



Võitja Siim Kanep:



2. koht, Toomas Lott, kellel oli kaasas terve raamatukogutäis keerulist võõrkeelset teksti, mille kohta Toomas väitis, et saab sellest kõigest ka ise aru ... tähelepanuväärne, kui see tõesti tõsi on.




3. koht, Pavel Vorobjov. Minu meelest oli tema 6. vooru kohtumine Kalle Peeboga üks pingelisemaid mänge, mida on õnnestunud kõrvalt vaadata.




Martin Grosberg, kes tegelikult jäi juhendi järgi Paveliga III kohta jagama. Kärbitud vastaste punktide summa parimat välja ei selgitanud. Kuna medaleid oli ainult üks, siis tuli millegi järgi ikkagi otsustada ja ilma kärpimata vastaste punktide summa osutus Pavelil paremaks ja lisaks omavahelise kohtumise võitis samuti Pavel.




5. koht, Rauno Pärnits, kellel turniir algas hästi, aga viimane voor ebaõnnestus:




Ei ole juba teab mis ajast ühtegi Karmeni pilti postitanud (saan Pärnumaalt iga päev sellekohaseid ähvarduskirju, või noh, vihjeid). Seekord siis parima naiste auhind läks Sipsiku suurele sõbrale:



2 comments:

  1. Tere Marek!
    Sain siit hea idee korraldada lastele kooli meistrivõistlused Fisceri males.
    Ants

    ReplyDelete
  2. Siit ka järeldus, et tuleb ikka ettevaatlik olla selles, mida sa loed :-D

    ReplyDelete